Acupunctuur

Linda Chen Blossoming Health Beauty Acupunctuur

Acupunctuur is een geneeswijze, waarbij veel soorten klachten succesvol behandeld kunnen worden met het plaatsen van ultradunne, steriele naalden, die slechts eenmalig gebruikt worden, op acupunctuur punten van het lichaam. Dit proces stimuleert de beweging van energie (Qi) in het lichaam, zodat natuurlijke genezing plaatsvindt. Het bevordert het proces waarbij het lichaam zijn normale, gezonde balans hervindt. Acupunctuur verhoogt de circulatie van het bloed, de lymf- en lichaamsvloeistoffen, vermindert pijn en ontsteking en versnelt de genezing.

Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat acupunctuur werkt. Een paar voorbeelden van de Sefton Acupuntuur Kliniek uit de United Kingdom :

  • Het voorziet in pijnvermindering – door middel van stimulatie van de zenuwen in de spieren en ander weefsel. Acupunctuur leidt tot het vrijgeven van endorfine (morfine-achtige stof van het lichaam) en andere neuro-chemicaliën en het verandert het proces van pijn in de hersenen en ruggengraat (Zhao 2008, Zijlstra 2003, Pomeranz 1987)
  • Het vermindert ontstekingen – door bevordering van vaat- en immunomodulerende factoren (Kim 2008, Kavoussi 2007, Zijlstra 2003)
  • Het stimuleert de productie van endogene pijnstillers die het autonomische zenuwstelsel beïnvloeden (Arranz 2007). Stress activeert het sympathische zenuwstelsel, terwijl acupunctuur het tegenovergestelde para-sympathische zenuwstelsel kan activeren, wat een kalmerende werking teweeg brengt.
  • Het draait pathologische veranderingen terug in het nivo van ontstekende cytokines die geassocieerd worden met bezorgdheid (Arranz 2007)
  • Het draait stress gerelateerde veranderingen terug in gedrag en biochemie (Kim 2009).
  • Het stimuleert het zenuwstelsel en veroorzaakt het vrijgeven van neuro- chemische boodschapper moleculen en reguleert neurotransmitters zoals serotonine, noradrenaline, dopamine, GABA, neuropeptide Y en ACTH (Lee 2009; Samuels 2008; Zhou 2008; Yuan 2007).

Linda Chen Blossoming Health Beauty Acupunctuur

Bovendien wordt acupunctuur in verhoogde mate gebruikt als integratief medicijn en als aanvulling bij Westerse medische behandelingen. Voorbeelden zijn: gezichtsverlamming/ Bell's palsy, kankerverzorging / chemotherapeutische ondersteuning, verzachtende menopauze overgang en herstel na een beroerte.